Zeytinyağlı Sarma Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Sarma öncelikle çok güzel bir ana yemektir, ara sıcaktır, ara soğuktur vesaire herşey söyleyebiliriz. Ama bildiğimiz tek şey çok güzel olduğudur. Genellikle üzüm yaprağından yapılır. Üzüm yaprakları toplanıp kaynar suda haşlanır ve daha sonra salamura yapılır veya direk sarılır. Bu işlemden sonra sarmaya hazır hale gelir. İçine iç pilavı yapılır kıymalı veya kıymasız yörelere göre iç pilavı baharatı farklılık gösterir fakat hepsi çok güzel olur. Bazı bölgelerde sıcak yenir ve ana yemek yerine yenir. Fakat aslında ara soğuktur sarma. Sıcak tüketilmez yapıldıktan sonra dinlenmesi lazım ve soğuk olarak servis edilir ana yemek olarak değilde ara soğuk olarak yenir. Zeytinyağlı sarma tarifimiz bitmiştir.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz